LoVe My FrieNds

Jun 14, 2011

Dah BoLeh PiNg DaLam GengBlogger..


Akhirnya, setelah lama menggodek-godek.
Menyambungkan wayar-wayar yang terputus.
Menjahit bahagian-bahagian yang koyak.
Menampal bahagian-bahagian yang berlobang.
Dan...
Baru aku berjaya mem"pingkan" blog ni kat GengBlogger.

Mungkin ada yang cakap "nak ping blok p0n x reti ker!"
Terus terang aku cakap..
Aku memang x reti tang ping2 blog ni.
Lama juga la aku cuba, try dan test..
Baca entry yang berkenaan..
Dan cuba jaya..
Baru dapat...
Puas Hati. (^_^)

Mungkin, ada kawan lain lagi yang tak tahu cara nak ping entry kan.
Kat sini aku nak kongsi petua...
Ermm, bukan petua pun.
Tapi sepupu sepapat ngan petua juga la..
Tu pun sepupu jauh k0t.
Huhuhuhu...

1st, cek balik Feed korang kat setting.
Pendapat aku, URL ngn Feed tu tak sama..
Link dia ada beza skit.
Yang ni aku x reti sangat, but try jer.
2nd, pastikan setting blog korunk kat blog tu dah betul.
Setting Feed tu cek semula..
Lain2, korang tanya orang yang lebih pakar ek.
Ni je aku dapat kongsi c0z pengetahuan aku masih terhad..

Lagi, kalau tak boleh juga..
Banyak-banyakkan cari maklumat.
(^_^)

3 comments:

Mohd Yusuf said...

bagus la kalau dh bleh ping...

Zoul Yahya said...

ape function die nih? x tau pon~

XieRza said...

mohd yusuf :thanks

Elm0 : huhuhu..function apa?? ping blog ek? ke funcrion gengblogger?
klu pasang ping2 bog tu, benda tu penting supaya dpt pr0mot blog awk. klu feed slh, awk x leh ping la blog awk....
klu pasal function gengblogger, secara ringkasnya dr pandangan sy, tempat cari kwn baru, bertukar2 pendpt ngn kwn blog, n ntah la..senang berkomunikasi ngn org yg sma minat.huhuhuhu..